Onderhoud 2017-11-14T12:27:44+00:00

Auto onderhoud bij autobedrijf Becquerel Eindhoven

Auto onderhoud bij autobedrijf Becquerel EindhovenGoed onderhoud aan uw auto is van groot belang. Met een regelmatige auto onderhoudsbeurt van autobedrijf Becquerel Eindhoven voorkomt u onaangename en dure verrassingen. Wij bieden professionele en vakkundige service voor auto onderhoud. Wij gaan snel en efficiënt te werk en houden de kosten daardoor minimaal. U ontvangt vooraf altijd een offerte, zodat u weet waar u aan toe bent.

Complete onderhoudsbeurt voor uw auto door autobedrijf Becquerel Eindhoven
U kunt bij ons terecht voor onderhoud aan auto’s van alle merken, typen en bouwjaren. Wanneer u kiest voor een complete onderhoudsbeurt bij autobedrijf Becquerel, kiest u voor een totale service. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 1. Kleine beurt (basisbeurt)
  Bij een kleine beurt controleren wij alle vitale functies van uw auto. Hierbij kunt u denken aan de banden, uitlaat, accu, schokdempers, lampen en remmen. Uiteraard vullen wij de vloeistoffen aan en verversen of vervangen wij de olie en het oliefilter. U kunt vervolgens weer met een gerust hart de weg op.
 2. Grote beurt
  Onze onderhoudsspecialisten controleren bij een grote beurt alle belangrijke onderdelen van de auto en de motor. Tevens worden de volgende onderdelen vervangen. Bougies (bij verbrandingsmotoren),Luchtfilter, Interieurfilter en Brandstoffilter (bij diesel motoren). Op verzoek is een gratis APK bij een grote onderhoudsbeurt inbegrepen. Plan online een afspraak of vraag een offerte aan.
 3. Airco-onderhoud
  Een goed werkende airco in de auto is wel zo comfortabel. Zo kunt u ondanks het warme zomerweer fris achter het stuur zitten. Een auto met airco heeft echter ook regelmatig onderhoud nodig. De aircoservice van autobedrijf Becquerel voorziet in een grondige controle van het complete aircosysteem. Plan online een afspraak of vraag een offerte aan.
 4. APK
  De Algemene Periodieke Keuring, beter bekend als de APK, is een belangrijk en verplicht keuringsmoment voor uw auto. De keurmeester beoordeelt uw auto op 3 verplichte aspecten:
  –       Verkeersveiligheid
  –       Milieuvriendelijkheid
  –       algemene registratie

Houdt uw auto betrouwbaar en bedrijfszeker

Eén van de belangrijkste eisen aan een auto is betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid. Niets is zo vervelend als een auto die je in de steek laat. Want dat gebeurt altijd op het verkeerde moment. Om dit te voorkomen is preventief onderhoud heel belangrijk.

Regelmatig onderhoud

Auto onderhoud bij autobedrijf Becquerel EindhovenOm betrouwbaar en bedrijfszeker te blijven heeft elke auto regelmatig onderhoud nodig. Wat er precies moet gebeuren en hoe vaak, dat is door de fabrikant vastgelegd in onderhoudsvoorschriften en onderhoudsintervallen. De intervallen zijn de afgelopen jaren overigens wel steeds langer geworden. Vroeger was doorsmeren en olie verversen elke 5000 km noodzakelijk. Tegenwoordig zijn intervallen van 15.000 km of langer geen uitzondering meer. Toch blijft regelmatig onderhoud altijd nodig.

Besparen op onderhoud?

Natuurlijk zou je kosten kunnen besparen door je minder streng aan de onderhoudsvoorschriften te houden. Maar bezuinigen op onderhoud houdt altijd een risico in op hogere kosten voor reparatie of door pech.
Er zijn trouwens meer goede redenen om het onderhoud niet te verwaarlozen. Een goed onderhouden auto (ingevuld onderhoudsboekje!) levert bij inruil meer op of is makkelijker te verkopen. Ook veiligheid speelt een rol. Verouderde remvloeistof veroorzaakt een langere remweg. En versleten banden of defecte verlichting kunnen ook levensgevaarlijk zijn.

Auto onderhoud: inspecties en reparaties

Onderhoud kunnen we onderverdelen in vier categorieën.

 1. Vaste inspecties
  Hierbij kun je denken aan minimaal jaarlijks motorolie en oliefilter vervangen en controle van belangrijke vloeistoffen. Of bijvoorbeeld een jaarlijkse carrosseriecontrole.
 2. Tijd- of kilometergebonden inspecties
  Zoals bijvoorbeeld een multiriem of een distributieriem, die bij een bepaalde leeftijd of kilometerstand (wat het eerst bereikt wordt) vervangen moeten worden.
 3. Slijtagereparaties
  Hieronder vallen bijvoorbeeld de vervanging van remblokken en remschijven of de koppeling. Als versleten remblokken niet tijdig opgemerkt worden ontstaat er gevaar voor de veiligheid (wegvallen remwerking) en voor de portemonnee omdat de remschijven nu ook beschadigd kunnen raken en vervangen moeten worden.
 4. Onvoorziene reparaties
  Zoals bijvoorbeeld een lekke waterpomp of een defecte aandrijfas.

Met uitzondering van onvoorziene reparaties is van al het benodigde onderhoud een redelijk goede inschatting te maken wanneer het nodig is en wat de kosten zullen zijn. Een accu gaat doorgaans zo’n 4 jaar mee, remblokken vóór meestal zo’n 60.000 km, remblokken achter halen wel het dubbele.

Je zou dus geld opzij moeten leggen financiële reserve voor onderhoud en reparaties die je in de toekomst kunt laten uitvoeren.

Bekijk ook onze andere diensten

APK-Keuring

APK KEURING

v.a. 35,-

Goede service en scherpe APK keuring kosten: dit is precies wat Autobedrijf Becquerel u biedt.

Auto Reparatie

AUTOREPARATIE

Neem contact op voor prijzen

Heeft uw auto een reparatie nodig? Dan bent u bij autobedrijf Becquerel aan het beste adres

Auto Onderhoud

ONDERHOUD

v.a. 85,-

Bezuinigen op onderhoud houdt altijd een risico in op hogere kosten voor reparatie of door pech.

Auto Storingsdiagnose

STORINGSDIAGNOSE

v.a. 25,-

De moderne auto zit tegenwoordig vol elektronische systemen die er voor zorgen dat alles soepel verloopt.